Gevelimpregneren

Vochtige gevels die niet tijdig behandeld worden, kunnen na verloop van tijd poreusworden. Hierdoor wordt de kans op vochtproblemen als gevolg van doorslaand vocht een pak groter.

Een gevel impregneren (men gebruikt hiervoor ook de term hydrofoberen) is een methode om deze problemen te vermijden of te verhelpen. Hierbij wordt een vloeistof op de gevel aangebracht.

Dit impregneermiddel vult de poriën van de buitenmuur dan op en vormt zo een beschermende laag. Je kan de buitenmuur dus hydrofoberen als oplossing voor doorslaand vocht of als preventieve maatregel hiertegen.

Wat zijn de voordelen?

  • Een eerste voordeel van het impregneren werd al besproken: je muren zijn beter beschermd tegen doorslaand vocht. Dit is erg belangrijk omdat doorslaand vocht onder meer schimmels en schade aan de binnen- en buitenmuren kan veroorzaken.
  • De gevel impregneren betekent een buitenmuur die langer proper blijft. Het impregneermiddel maakt het namelijk moeilijker voor allerlei soorten vuil om zich aan de gevel te hechten. Zo heb je er minder onderhoud aan.
  • Een poreuze gevel die niet behandeld wordt, zal sneller beschadigd raken bij vriesweer; het water zet dan namelijk uit, wat tot barsten in de buitenmuur kan leiden. Door de gevel te impregneren vermijd je dus vorstschade in de buitenmuur.

Wil je je gevel impregneren en hiervoor een professional inschakelen? Via de offerteknop kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen.

Voor meer het aanvragen van een offerte of meer informatie klikt u hier.